Pekmez Helvası Tarifi

Ana Sayfa » Tatlı ve Pasta » Pekmez Helvası Tarifi
Pekmez Helvası Tarifi

0 Kişinin Defterine Ekli

0 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 30 dakika

Pişirme Süresi : 15 dakika

Kaç Kişilik : 6

MALZEMELER
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pekmez (üzüm veya dut pekmezi tercih edebilirsiniz)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
TARİF

Pekmez Helvası Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı alın, tereyağı eriyene kadar kısık ateşte eritin.
  • Eriyen yağın üzerine unu ekleyin ve sürekli karıştırarak unu kavurun, un hafif pembeleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika kavurun.
  • Un kavrulduktan sonra irmiği de ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak kavurun.
  • Ardından pekmezi ve şekerini ekleyin, karıştırın ve helvayı kısık ateşte pişirmeye bırakın.
  • Helva kıvam alıp, tencerenin kenarına çekilmeye başladığında ocaktan alın.
  • Eğer isterseniz içerisine ceviz içi ekleyebilir ve karıştırabilirsiniz.
  • Servis yapmadan önce üzerine tarçın serpebilirsiniz.
  • ÖNEMLİ NOTLAR

    Porsiyon Başına Besin Değerleri

    Besin Miktar
    Kalori 350
    Protein 5g
    Yağ 15g
    Karbonhidrat 45g
    Lif 2g

    Pekmez Helvası Tarifi Püf Noktaları

    • Unun kavrulma süresi çok önemlidir, unun rengi hafifçe kahverengi olana kadar kavurulmalıdır.
    • Şeker ve pekmez karışımını eklerken sürekli karıştırarak topaklanmayı engellemelisiniz.
    • Helva kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirilmelidir.
    • Helvayı ocaktan aldıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletmek, kıvamının iyice oturmasını sağlar.

    Sağlığa Faydaları

     

    Pekmez helvası, enerji verici bir atıştırmalık olmasının yanı sıra içerdiği pekmez sayesinde demir, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi önemli mineralleri de sağlar. Lif içeriğiyle sindirim sistemine faydalı olur ve tokluk hissi verir. Ayrıca, içerdiği protein vücudun ihtiyaç duyduğu amino asitleri karşılar. Ancak, yüksek şeker ve yağ içeriği nedeniyle ölçülü tüketilmesi önemlidir.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Pekmez Helvası Tarifi

    Pekmez Helvası TarifiMutfak Dolusu

    SAYFALAR

    KATEGORİLER

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020