Aşure Nasıl Yapılır?

Ana Sayfa » Tatlı ve Pasta » Aşure Nasıl Yapılır?
Aşure Nasıl Yapılır?

0 Kişinin Defterine Ekli

0 Kişi Okumuş

Tarifi Favorilere Ekle

Hazırlama Süresi : 90 dakika

Pişirme Süresi : 30-60 dakika

Kaç Kişilik : 8-10

MALZEMELER
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı fındık içi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karanfil
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
TARİF

Aşure Nasıl Yapılır?

  • Aşurelik buğdayı ve nohutu ayrı ayrı suda bekletin. Ardından süzgece alıp durulayın.
  • Kuru fasulyeyi de ayrı bir kapta suda bekletin, sonra süzüp durulayın.
  • Bir tencereye buğdayı, nohutu ve fasulyeyi alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
  • Kayısı ve kuru üzümü suda bekletin, sonra doğrayın.
  • Başka bir tencerede pirinci yıkayın ve süzün. Ardından pişirdiğiniz buğday, nohut ve fasulyenin üzerine ekleyin.
  • Ceviz, fındık, kuş üzümü, kuru kayısı ve kuru üzümü de tencereye ilave edin.
  • Şekeri ekleyip karıştırın, daha sonra tarçın, karanfil ve limon kabuğu rendesini de ekleyin.
  • Tüm malzemeler bir arada yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  • Pişen aşureyi ocaktan alıp, oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerine dilediğiniz şekilde süsleyip, soğuk ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.
  • ÖNEMLİ NOTLAR

    Bir Porsiyon İçin Besin Değerleri

    Besin Miktar
    Kalori 350 kcal
    Protein 7g
    Yağ 2g
    Karbonhidrat 75g
    Lif 10g
    Kalsiyum 100mg
    Demir 3mg
    C Vitamini 5mg

    Tarif İçin Püf Noktalar

    • Aşureyi pişirirken sürekli karıştırmak, oluşabilecek topaklanmaları engeller ve kıvamını dengeler.
    • Kuru meyveleri aşureye eklerken önceden sıcak suda bekletmek, onların daha yumuşak olmalarını sağlar.
    • Aşureyi servis yapmadan önce birkaç saat buzdolabında dinlendirirseniz, lezzetinin daha da arttığını göreceksiniz.

    Sağlığa Faydaları

     

    Aşure, içerdiği kuru meyveler, tahıllar ve baklagiller sayesinde oldukça besleyici bir tatlıdır. Yüksek lif içeriği sindirim sistemine destek olur ve bağırsak sağlığını korur. Aynı zamanda içerdiği protein ve demir miktarıyla enerji verir, kan yapımına katkı sağlar. Kalsiyum içeriği ise kemik sağlığı için faydalıdır. C vitamini bakımından zengin olması ise bağışıklık sistemini güçlendirir. Aşure, sağlıklı bir atıştırmalık veya tatlı seçeneği olabilir.

    Ziyaretçi Yorumları

    Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

    Adınız - Soyadınız

    E-Posta Adresiniz

    Yorumunuz

    Benzer TariflerSitemizdeki benzer tarifleri inceleyin

    01Pekmez Helvası Tarifi

    Pekmez Helvası TarifiMutfak Dolusu

    Çok Okunan TariflerSitemizde en çok okunan yemek tarifleri

    Çok YorumlananlarSitemizde en çok yorum alan tarifler

    01Pekmez Helvası Tarifi

    Pekmez Helvası TarifiMutfak Dolusu

    SAYFALAR

    KATEGORİLER

    ...

    Tüm Hakları Saklıdır - 2020